‘Proefkamer het Reestdal’ betrekt een nieuw kook- en gastenatelier

DEDEMSVAART - Daniël Poolman heeft een nieuwe locatie gevonden voor zijn atelier, Proefkamer het Reestdal. Na een flinke verbouwing is het atelier klaar om op afspraak gasten te ontvangen in de Julianastraat 1b in Dedemsvaart. 

De locatie, vroeger het atelier van Sipkema is nu getransformeerd tot voedselatelier Proefkamer het Reestdal. Een sfeervolle plek met een open keuken en private dining dat plaats biedt voor ongeveer 30 gasten.

Daniël over zijn atelier: ‘Een mooie open werkplaats waar ik alles op het gebied van voedsel kan ontwikkelen. Daarnaast kunnen gasten dineren in het atelier en in de private dining ruimten. Een sfeervolle locatie met (h)eerlijk eten. Dat zie je terug aan het interieur en de gasten kunnen letterlijk zien wat er in de keuken gebeurt’.

Het atelier ligt wat verscholen achter winkelpanden in Dedemsvaart. Voor Daniël is een zichtlocatie minder belangrijk omdat hij alleen kookt op afspraak. Terwijl hij een marsepein bereid van gemalen walnoten uit het Reestdal zegt hij: ‘Met deze manier van ondernemen ben ik flexibel, kan ik bij gasten op locatie koken en maar kan ze ook in zijn atelier ontvangen. Niet alleen voor een menu maar ook voor diverse activiteiten.’

Kookstijl
Met liefde, passie en zorg koken, dat is Daniël zijn filosofie. Voornamelijk (h)eerlijke, duurzame producten uit het Reestdal en veel producten wat moeder natuur biedt worden verwerkt in het menu. Kortom het menu verandert met de seizoenen mee, dit kan uiteraard ook vegetarisch en veganistisch. ‘Al ons vlees komt uit de buurt en is antibiotica en E nummer vrij.’ Daniël werkt samen met het voedselbos Carpe Vitam, dat gebaseerd is op natuurlijke principes. Zijn ultiem doel en idee is om over twee jaar volledig met producten uit de omgeving te werken. “De natuur bepaalt het menu”.

Kwaliteit
‘Ons vlees van Reestdal landschapsrunderen van Andre Woertink. Deze bijzondere runderen, Maine Anjou genaamd worden geboren als landschapsbeheerders en worden grazend groot in de natuur van Drenthe en Overijssel. Het zijn 100% weidegang runderen. De runderen genieten en ‘Reesteren’ van deze grote bewegingsvrijheid, het is dierenwelzijn ten top! De stieren verblijven in de kuddes en lopen vrij rond. De koeien bevallen op natuurlijke wijze in de wei en het kalf blijft natuurlijk gewoon bij zijn moeder. Geweldige producten om mee te werken.’ Aldus Daniël.

Foodwalk en koken (workshop)
Zoals bekend gaat deze chef-kok samen met gasten de natuur in op zoek naar alles wat eetbaar is in de omgeving. Daarna gaat men met elkaar koken en aansluitend gezamenlijk genieten van al het lekkers wat geplukt en bereidt is. Want alles staat bij Proefkamer het Reestdal in het teken van voedsel, natuurlijk eten en gastvrij genieten.

www.proefkamerhetreestdal.nl

Facebook: Proefkamer het Reestdal/weten uit de natuur