Op 28, 29 en 30 mei wordt het Weekend van de Begraafplaats gehouden.  Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten. Begraafplaatsbeheerders en vrijwilligers staan klaar om bezoekers gastvrij te ontvangen. 

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arriën zijn bezoekers van harte welkom op alle dagen tussen 9:00 en 17:00 uur. Het adres is: Middenweg 6 te Arriën.

Activiteiten

Vanwege de corona-maatregelen zijn groepsrondleidingen, een uitvaartmarkt of een tentoonstelling niet mogelijk. Wel is het mogelijk om te wandelen in het natuurgebied en is het ontvangsthuis voor iedereen geopend.  

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven kunnen bezoekers zelfstandig wandelen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een rondleiding op papier met uitleg over het natuurgebied en de mogelijkheden rondom natuurbegraven. 

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een luisterwandeling. Aanmelden is niet noodzakelijk. Wandelen is de hele dag mogelijk. Ontdek Hoogengraven en geniet van de fascinerende verhalen over het natuurgebied, de geschiedenis en een groene uitvaart. 

Het ontvangsthuis is alle dagen voor iedereen toegankelijk. Medewerkers laten graag zien wat de mogelijkheden zijn en vertellen graag meer over natuurbegraven.   

Rouw in coronatijd

Gedurende het afgelopen jaar zijn de afscheidsmomenten niet altijd ‘normaal’ en zoals gewenst verlopen (denk aan minder genodigden, beperkt thuisbezoek, enz.), waardoor het rouwproces minder goed op gang kwam. Tijdens het Weekend van de Begraafplaats wordt aan mensen die daaraan behoefte hebben, de gelegenheid geboden hier op eigen wijze alsnog bij stil te staan. Immers, een ieder geeft een eigen invulling aan wat liefde voor hem/haar betekent.

Informatie

Meer informatie kunt u vinden op www.hoogengraven.org en op de evenementen website www.weekendvandebegraafplaats.nl.  Voor vragen kan ook contact opgenomen worden met de  beheerder via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch benaderen op 0529-208003