Afbeelding: Monique Lefferts

Dedemsvaart - Op 1 april gaan de 30 verschillende tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart weer open! En hoe! Want naast bezoeken is er deelname mogelijk aan een leuk en groot programma van allerlei toepasselijke activiteiten in de vorm van leerzame en creatieve workshops.

Workshop Blauwdruk

Op een aantal zaterdagen organiseert Louisiana van Onna ( fotograaf/kunstenaar) cyanotypeworkshops. In deze workshop wordt gewerkt met cyanotyp. Een makkelijke proces met een verrassend mooi effect. Met behulp van een fotografisch belichtingsproces worden ter plekke prachtige cyaanblauwe afdrukken gemaakt van flora en objecten. Aquarelpapier wordt gevoelig gemaakt voor UV-licht, waar de zon het papier beschijnt ontstaat een donkerblauwe kleur, een object op het papier kan zo een prachtig silhouette achterlaten. De data voor deze workshops zijn: 23 april | 21 mei| 4 & 11 juni.

cyanotype afdruk

 

Workshop Botanische tekenen

Tijdens deze workshops tekenen de deelnemers een bloem of het blad op ware grootte en letten daarbij op botanische kenmerken, op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. Men krijgt informatie over te gebruiken materialen zoals papiersoorten en goede kleurpotloden. De workshop wordt gegeven door Monique Lefferts, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Deze workshop data zijn: zaterdag 28 mei | zaterdag 25 juni.

Workshop Beplantingsplannen maken

Tijdens deze dagcursus staan vaste planten centraal. Hoe combineer je ze, rekening houdend met kleurgebruik, hoogte, habitus, blad en bloeivorm. Duidelijk zal worden dat er keuzes gemaakt moeten worden om tot een passend beplantingsplan te komen. De workshop wordt gegeven door tuinvrouw Conny den Hollander op zaterdag 14 mei.

workshop beplantingsplannen maken

Voor meer informatie en aanmelden, kijk dan op www.tuinenmienruys.nl