Tekst en foto's: Harry Kruiper

SLAGHAREN - Diverse basisscholen in Slagharen organiseerden jl. vrijdag in samenwerking met Gewoon Actief van de afdeling Sport en Cultuur van de Gemeenten Hardenberg een sportdag. In die samenwerking namen ook verschillende lokale sportverenigingen deel. Zij verzorgden clinics voor de leerlingen. Dit om leerlingen in contact te brengen met de diverse sportieve mogelijkheden in Slagharen. De scholen onderschrijven daarmee dat sport en bewegen zo belangrijk is. En de sportverenigingen vragen met hun inspanningen aandacht, al of niet met een proefles, voor aanmelding van nieuwe leden onder de jongsten in de gemeente Hardenberg.

gewoon actief in slagharen scholen def 3 groot

Wethouder Breukelman opende ’s ochtends de sportdag bij een mooi zonnetje bij sporthal Noorderslag voor de Gewoon Actief caravan. Dat deed hij met een welkomstwoordje en maakte vervolgens een begin met het uitdelen van de sporttasjes voor de meer dan 100 deelnemende kinderen.

gewoon actief in slagharen scholen def 9 groot

‘Gewoon Actief’ is hét platform voor sport en cultuur in de gemeente Hardenberg. Raadpleeg de website als je op zoek bent naar een leuke vereniging of als je wil kennismaken met een sport- en/of cultuuractiviteit.