Tekst en foto's: Harry Kruiper

HARDENBERG - Onlangs was er een bescheiden bijeenkomst met een hapje en drankje waar het boekje: ‘40 jaar gemeentepolitiek’ gelanceerd werd. In de Heerenkamer van Zalencentrum Mulder werd het aangeboden aan Marian Muller ( oud-wethouder Hardenberg), Annie Kelder, fractievoorzitter OpKoers.nu en Grietje Grendelman redactie Weekblad De Toren. Drie vrouwen waar hij met heel veel plezier zo’n twintig jaar mee heeft gewerkt maar vooral veel mee heeft gelachen. Het was, zoals hij zelf zegt, zijn enige remedie om het veertig jaar vol te houden in de gemeentepolitiek.

Dat is Opkoers.nu raadslid en schrijver Wim Kloekhorst. Hij werd in 1953 geboren in Loozen (voormalige gemeente Gramsbergen) en werd groot op een klein boerenbedrijf. In 1975 trouwde Wim met Gerdie Kleinebuul en gingen ze wonen op de Paasberg in Hardenberg als één van de eerste tien gezinnen in Baalder. In 1981 verhuisden ze naar de Woerte 5 met uitzicht op de Vecht.

Wim: “Daar dus, waar ik nog steeds met plezier woon. In 1982 werd ik gekozen als raadslid voor de PvdA. Vanaf 2014 ben ik deel gaan uitmaken van de gemeenteraad voor de lokale partij OpKoers.nu. In dit boekje kijk ik terug op 40 jaar raadslidmaatschap, geen zware politieke betogen maar met een knipoog en kwinkslag.”

wim kloekhorst boek 40 jaar politiek def 2 groot

 

Enkele quotes van Wim:

Over het voormalige café Hendriks: “Het was geen politiek café, maar ze werden er wel gehouden. Dat was even wennen, mijn geschiedenis lag destijds meer in uitgaansgelegenheden voor jongeren zoals The Castle, City Bar etc. . Daar ging het nooit over politiek, behalve dan als het over de sluitingstijd ging.”

En een advertentiequote: “Wim’s wat traag scharrelende honden Muppet en Poemel voeren een verkiezingsstrijd en zeggen: ‘We zijn z’n running mates …. Gelukkig loopt hij niet zo snel.” En ook ‘Wij Muppet en Poemel, als comité van aanbeveling, geven u ernstig in overweging, zet Wim in de raad’.

Het staat allemaal in Wim’s ‘40 jaar gemeentepolitiek’, verkrijgbaar bij Boekhandel Heijink in Hardenberg.