Kindplein West geopend door Ko Scheele

OMMEN - Terwijl de bouwvakkers buiten nog druk aan het werk zijn om de bestrating op orde te brengen, en je zonder zand aan de schoenen nog niet binnen kunt komen is woensdagmorgen Kindplein West door wethouder Ko Scheele geopend.
Het had natuurlijk heel wat voeten in aarde, voordat de eerste schop de grond inging, want niet iedereen in de buurt stond te springen om een nieuw gebouw. Ko Scheele was dan ook blij dat er vanuit de buurt een werkgroep werd opgesteld. ,, Zonder die werkgroep had deze school er niet gestaan. Het waren altijd goede discussies en dat heeft prima gewerkt". 
Kindplein West is een nieuw gebouw aan de Patrijsstraat waar de basisscholen Guido de Bres, De Dennenkamp en Koloriet hun plek zullen krijgen. Alle scholen waren aan nieuwbouw toe. Bij de ene kwamen de takken door de daken heen, terwijl de ander weer andere problemen kenden. 
Ook kinderopvang De Kleine Kunst krijgt hier een nieuw energieneutraal onderkomen. Op dit moment zijn nog niet alle 500 leerlingen present. Ko Scheele vertelde dat het stap voor stap zal gaan. ,, Het moet geleidelijk gaan, elke keer een stapje meer. Alles in één keer was teveel van het goede geweest. Het vergt best wel veel aanpassingen. Hoe gaat het met het verkeer." 
Nadat bouwmeester Wim Lengkeek de genodigden had toegesproken, las Annemarie Stolper (directeur Scholengemeenschap Hannah) nog een gedicht voor van Willem Wilmink. Daarna was het woord aan Ko Scheele en werden de krabbels gezet