Enten en oculeren van (oude) fruitbomen

De Koppel bij de stuw in Hardenberg is hét natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Tevens is De Koppel Anjerpunt voor Vechtdalbeleving thema water en natuur. Jong of oud, inwoner van Hardenberg of recreant, met of zonder kinderen: iedereen is er van harte welkom.koppel en entmiddag def 7

Bij De Koppel draait het allemaal om biodiversiteit en duurzaamheid. Zo was er gistermiddag een specialist in oude fruitrassen aanwezig. Het was pomoloog Marcel Tross uit Neede die alles kon vertellen over snoeien, enten, aanplant- en onderhoud van boomgaard. Bijvoorbeeld over enten en oculeren van (oude) fruitbomen. Want wat als een oude fruitboom op zijn eind loopt en liefhebbers er een nieuw exemplaar van over willen houden? Marcel Tross gaf er gistermiddag in De Koppel live advies en trok veel belangstelling.

koppel en entmiddag def 5

Andere bezoekers genoten al heerlijk in het al felle voorjaarszonnetje met hun kinderen van de mogelijkheden in de Koppeltuin. Klimmen en klauteren was al weer mogelijk. En de waterpompen deden al weer hun werk. Weer anderen wandelden door de grote tuin en genoten van het uitzicht over de Vecht en het Vechtdal.