Herstel monument Samenloop voor Hoop Ommen

OMMEN - In mei 2019 vond de SamenLoop voor Hoop Ommen plaats. Een fantastisch evenement dat een totaalbedrag van bijna €126.000,- ten behoeve van KWF Kankerbestrijding heeft opgeleverd.

Het thema van die SamenLoop luidde “Wij dragen ons steentje bij”: tijdens dit evenement werden in totaal zo’n 700 stenen beschreven met persoonlijke teksten. Deze stenen kregen een plek in een blijvend monument aan de Vechtkade, midden in het hart van Ommen.

Het monument begon de afgelopen maanden de nodige ‘onvolkomenheden’ te vertonen. Oorzaak bleek een probleem met de vloeibare verharder waarin de stenen waren gegoten. Om verdere gevolgschade te voorkomen bleek herstel noodzakelijk. Een enthousiaste werkgroep is hier momenteel mee doende.

Voordat met het herstel werd begonnen werd alles fotografisch vastgelegd. Tijdens de daaropvolgende herstelwerkzaamheden bleek het helaas niet mogelijk om alle stenen ongeschonden los te bikken. Ondanks alle zorg die aan dit proces werd besteed is toch een deel van de (tekst op de) stenen jammerlijk verloren gegaan. Dat deed pijn.

Het streven is er op gericht om in ieder geval alle of zoveel mogelijk teksten terug te laten komen in het monument. Daartoe dienen nieuwe stenen van tekst te worden voorzien. Gezien de persoonlijke aard van die teksten was het ‘simpel’ overschrijven van de oude teksten voor de werkgroep geen optie.

Om dit te bewerkstelligen organiseert de werkgroep één of meerdere ‘schrijfsessies’, waarbij men een steen (opnieuw) van een persoonlijke tekst kan voorzien. En wellicht bent u -of een deelnemend team uit 2019- nog in het bezit van één of meerdere beschreven stenen, welke toen geen plek in het monument hebben kunnen krijgen.

De aanmelding voor het beschrijven van de nieuwe stenen kan vanaf nu. Even een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Na aanmelding ontvangt iedereen een persoonlijke uitnodiging voor één van deze schrijfsessies, welke in het Vechtgenotenhuis (Beerzerweg 5d in Ommen) zullen worden gehouden. Voor nadere info zie ook: https://www.samenloopommen.nl/ of https://www.facebook.com/SamenLoopvoorHoopOmmen