De koffie is er samen met Lions voor mensen in voedselnood

OMMEN/HARDENBERG - Want voor die mensen is er immers Voedselbank Hardenberg-Ommen (sinds april 2007). Al die vrijwilligers stellen wekelijks al die voedselpakketten die door de Voedselbank ter beschikking worden gesteld. Ze zijn bedoeld als NOODHULP voor mensen die in een bepaalde periode te weinig geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien. En die deelnemers van de Voedselbank worden elk half jaar opnieuw gescreend.

Hoe doet de Voedselbank dat?

Ze verzamelt voedsel in bij producenten en winkeliers. Alle producten die ze uitgeeft voldoen aan de eisen die de overheid hieraan stelt. Zo word ze ook gecontroleerd door de Voedsel- en Waren Autoriteit. De Voedselbank moet het hebben van donaties. Maar ook zijn er scholen, verenigingen, instellingen of particulieren die inzamelingsacties organiseren. Een zo’n instelling is Lions Hardenberg die mooie projecten organiseren voor allerlei goede doelen.

Een zo’n Lions project is de DE puntenactie.

Want de Lions maakt jaarlijks een afspraak met diverse supermarkten en winkels om hun klanten in staat te stellen DE punten in te zamelen. Dat was in december en januari in zeven verschillende plaatsen in de regio. Dat leverde weer een heleboel pakken DE koffie op. Gisteren arriveerde een pallet vol met maar liefst 2016 pakken koffie in het magazijn van de Voedselbank in Hardenberg. Ook Voedselbank Dalfsen deelde met 450 pakken in de vreugde. Natuurlijk hoorde daar ook een officieel tintje bij. Terwijl in de achtergrond de vrijwillige medewerkers eieren ompakken naar kleinere verpakkingen en rolcontainers vol pakketten voorgewerkt klaar staan, werd die grote hoeveelheid koffie door Lions formeel overgedragen. Dat deden Jan Ophof en Jan Jorritsma van Lions Hardenberg en Herbert Berkel van Lions Dalfsen. Glunderende gezichten daarbij van Bert Huisman, wnd. voorzitter van Voedselbank Hardenberg en Agnes Roozeboom van Voedselbank Dalfsen die al die pakken in ontvangst namen. Waarvan akte!

Tekst en foto: Harry Kruiper