Schrijvers bezoeken basisscholen in de gemeente Hardenberg

HARDENBERG - Traditiegetrouw bezoeken jeugdboekenschrijvers ook dit jaar basisscholen in de gemeente Hardenberg. Dit is een project dat georganiseerd wordt door Bibliotheek Hardenberg in opdracht van de Stichting Kind en Cultuur Hardenberg en de Culturele Commissie Avereest, die deze bezoeken bekostigen. Vorig jaar gooide Corona nogal eens roet in het eten, en waren deze bezoeken op sommige scholen online, maar gelukkig kunnen ze dit jaar weer fysiek in de klas uitgevoerd worden!

Een echte schrijver in de klas maakt vaak veel indruk op de leerlingen. Voorafgaand aan het bezoek stuurt de Bibliotheek een collectie boeken van de betreffende auteur naar de school. De leerlingen kunnen dan ook alvast vragen bedenken om tijdens het bezoek te stellen. De schrijver vertelt over zijn of haar boeken, leest voor, gaat soms actief met de kinderen aan de slag en beantwoordt vragen. Na de bezoeken zijn de leerlingen vaak zó enthousiast, dat ze meer willen lezen! De Bibliotheek juicht dit van harte toe, en een gratis pasje voor wie nog geen lid is, is zo gemaakt.

Het doel van dit project is om kinderen in contact te brengen met schrijvers van kinderboeken, en daardoor de belangstelling voor het lezen en kinderboeken te stimuleren bij leerlingen en leerkrachten.

Schrijvers die op bezoek komen in de groepen 3 en 4 zijn: Rian Visser, Marco Kunst, Vivian den Hollander, Corien Oranje en Annemarie Bon. Ook krijgen sommige groepen 7 en 8 een schrijver in de klas. Dat zijn: Martine Letterie, Pieter Koolwijk en Gerard van Gemert.

Op 7 maart a.s. starten de eerste schrijversbezoeken en op 19 april zijn de laatste. Pieter Koolwijk, winnaar van de Gouden Griffel 2021 voor het boek Gozert, sluit die dag het project af.