FC Ommen heeft trainersstaf voor seizoen ‘22-‘23 rond
Foto: Zaterdag werden bij FC Ommen de contracten van de trainers van de prestatie-elftallen verlengd. Van links naar rechts: Bertus Heuver, Wiljan Willems, Yves Heskamp, Hermen Hogenkamp, Marco Hollak, Arjan Pot en Eline Hekman.

OMMEN - Tijdens het seizoen 2022-2023 staat Yves Heskamp opnieuw als hoofdtrainer voor de eerste selectie van  FC Ommen. De in Meppel woonachtige oefenmeester heeft aangegeven dat het hem uitstekend bevalt op Westbroek. Daarnaast ziet hij voldoende mogelijkheden om het huidige seizoen goed af te sluiten. De seizoenstart was moeizaam en aanvankelijk werden onnodig punten verspeeld. Inmiddels heeft de kentering zich ingezet en werden in de laatste wedstrijden goede resultaten behaald. FC Ommen staat stevig in de subtop van de derde klasse D Noord. Het streven blijft om op zo kort mogelijke termijn een stap hogerop te maken. In dit streven wordt Heskamp ook na de zomer bijgestaan door assistent-trainer Hermen Hogenkamp. De samenwerking verloopt uitstekend, reden te meer om het duo Heskamp-Hogenkamp intact te houden.

Voor het tweede selectie ligt de situatie anders. Het team draait mee in de top van de reserve eerste klasse onder leiding van Eric Frankfort. De tweede trainer gaf aan dat zijn voorkeur ligt bij een functie als hoofdtrainer. Deze uitdaging heeft Frankfort gevonden bij Voorwaarts Westerhaar. Als opvolger kozen de sportieve beleidsbepalers voor Sander de Boer uit Dedemsvaart, een jonge, ambitieuze trainer, die momenteel de reserves van Heino traint.

Voor het derde elftal verandert niets. Ook in de volgende jaargang is Wiljan Willems trainer/coach van dit opleidingsteam. Al in dit seizoen zijn de eerste resultaten te zien van de progressie die enkele spelers maken. Maarten Schoenmaker heeft intussen de stap naar het eerste elftal gezet. Met vele jonge talenten in aantocht vormt de derde selectie een ideale uitvalsbasis voor spelers die net de overgang van junior naar senior hebben gemaakt. Hoewel nog niet direct klaar om langdurig in het eerste of tweede elftal te acteren, zien de technische beleidsbepalers wel potentie in deze spelers om deze grote stap op termijn te zetten.

De keepertraining in het nieuwe seizoen zal verzorgd worden door Marco Hollak van keepersschool GO! Iedere donderdagavond gaat de voormalige sluitpost van OVC ’21 en OZC aan de slag met zowel de senioren- als de juniorenselectiekeepers. De technische staf van FC Ommen wil met het vastleggen van Hollak de opleidingsstructuur voor haar doelmannen langdurig vastleggen en tevens een uitstekende training aanbieden op het eigen, vertrouwde sportpark. Hiermee wil de club het keepersniveau zowel bij de jeugd als bij de senioren opkrikken.

Promotie van het eerste elftal, goede aansluiting van de reserveteams en het klaarstomen van talentvolle jeugd om de prestatieteams naar een hoger plan te brengen zijn de doelstellingen. FC Ommen is er van overtuigd dat met deze groep kwaliteitstrainers op korte termijn een volgende sportieve stap gezet kan worden. Zie www.fcommen.nl

Foto: Zaterdag werden bij FC Ommen de contracten van de trainers van de prestatie-elftallen verlengd. Van links naar rechts: Bertus Heuver, Wiljan Willems, Yves Heskamp, Hermen Hogenkamp, Marco Hollak, Arjan Pot en Eline Hekman.