A jeugd Volco, foto: Ronald Bakker

NIEUWLEUSEN/OMMEN - De A jeugd van Volco heeft tijdens de voorronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschap( NOJK) een prima prestatie geleverd.

In Nieuwleusen speelden de meiden van Volco de pannen van het dak en wonnen alle vier te spelen wedstrijden. De poulewinst leverde gelijk een plek in de halve finale op die later dit jaar wordt gespeeld. In de halve finale strijden 32 teams voor 8 plekken in de finale.

Bij de NOJK speelt de beste jeugd van elke vereniging tegen elkaar. Er mogen spelers worden ingezet die al in de seniorencompetitie uitkomen.

Nadat corona in 2020 (finale) en 2021 (gehele jeugdkampioenschappen) flink wat roet in het eten had gegooid, was het ook voor dit jaar nog even spannend. Gelukkig is de situatie rondom corona dusdanig verbeterd dat de jeugd het onderling weer tegen elkaar mag gaan opnemen tijdens hét kampioenschap voor de jeugd.

Gedurende het gehele kampioenschap, verdeeld over de voorronde, halve finale en de finale, nemen maar liefst 4.000 volleyballers, verspreid over 410 teams van 150 verschillende verenigingen, het tegen elkaar op. Aanstaande zaterdag laten de eerste 3.000 volleyballers, verdeeld over 310 teams, in 24 verschillende hallen zien wat ze in hun mars hebben. Zij gaan strijden voor een plek in de halve finale die gepland staat voor zaterdag 16 april.

De statistieken:Volco – Flash Nieuwleusen 2-0Volco – Morgana DVO (Hengelo GLD) 2-0Volco – Set Up IJsselmuiden 2-0Volco – Avior Deventer 2-0

 

Tekst en foto: Ronald Bakker