Leerlingen Agnietencollege op uitnodiging naar Tweede Kamerdebat

“ Wie is een voorbeeld voor wie? “’

NIEUWLEUSEN/DALFSEN - Examenleerlingen TL4 van het Agnieten College uit Nieuwleusen zijn persoonlijk uitgenodigd door de Voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp (van D66), om het plenaire debat over Omgangsvormen in de Tweede Kamer bij te komen wonen.

De leerlingen hebben zich, in een open brief aan het Kabinet en de Tweede Kamer, bezorgd uitgelaten over de omgangsvormen tijdens debatten in de Tweede Kamer. Vandaar dat ze het Kabinet en de Tweede Kamer hebben uitgenodigd om aanwezig te zijn bij hun eigen Slotdebat in Raadzaal van de Gemeente Dalfsen op 8 maart om 14.30 uur.

Het Slotdebat is onderdeel van het Schoolexamen Maatschappijleer, vanaf oktober 2021 zijn acht politieke partijen, door de leerlingen opgericht, al bezig met campagne voeren voor de Gemeenteraadsverkiezingen op het Agnieten College.

Morgen begint om 14.30 uur het plenaire debat over 'Reflecties op de Functies Tweede Kamer' en over de 'Omgangsvormen'. In de brief aan de Tweede Kamer heeft Voorzitter Vera Bergkamp nadrukkelijk het voorbeeldgedrag aan de orde gesteld, verwijzend naar leerlingen en docenten op de publieke tribune. De leerlingen, die het Agnieten College vertegenwoordigen, zullen kritisch, nieuwsgierig, maar ook belangstellend, het debat gaan volgen.

Fractievoorzitter Sophie Hermans, van de VVD, heeft ondertussen al laten weten bij het debat op 8 maart aanwezig te willen zijn.