D66 geeft college gele kaart voor aanpak sportpark Dedemsvaart

DEDEMSVAART - D66 geeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg een gele kaart voor het korte termijn denken en gebrek aan visie met betrekking tot nieuwbouw van het sportpark in Dedemsvaart. D66 vindt dat alternatieve locaties niet voldoende zijn onderzocht, de samenleving niet voldoende betrokken is en het financiële plaatje alleen voor de korte termijn zegeviert.

Sport in Dedemsvaart is meer dan voetbal alleen. Naast het sporten bij een vereniging wordt ook het individueel sporten steeds populairder. Dedemsvaarters hebben ook wensen met betrekking tot het beoefenen van nog niet in het dorp aanwezige sporten De sporthal en het zwemcomplex zijn boven-dien ook nog eens verouderd en er zijn wensen voor het uitbreiden van sportaccommodatie waar het onderwijs gebruik van kan maken.

Gezondheid en vitaliteit zijn van groot belang voor het welbevinden en de welvaart van de inwoners van Dedemsvaart. D66 vindt het daarom een gemiste kans dat sport niet als onderdeel van de totale dorpsontwikkeling wordt gezien.

Het voorstel van het college om het huidige sportpark te renoveren, is een lange bal naar voren, zo-dat veel spelers worden overgeslagen en hopen dat er dan gescoord wordt. Om tot een optimale dorpsontwikkeling te komen moeten alle spelers vanaf het begin worden betrokken bij het spel. Stel van tevoren duidelijke spelregels op.

Zet de samenleving van Dedemsvaart niet buitenspel.