Rockmusical over het ontstaan van de cigar box gitaar

DALFSEN – Op zaterdagavond 7 mei spelen cigarbox gitaarbouwer en -speler Henri Grootenhuis en zijn gezelschap nog éénmaal de rockmusical  Old man on the front porch.

Deze musical over het ontstaan van de cigarbox gitaar, was in het Dalfser theater De Stoomfabriek al tweemaal eerder geheel uitverkocht.

Omdat de vraag bleef komen, is besloten hem nog eenmalig in dezelfde Stoomfabriek op te voeren.

Het publiek volgt de eenvoudige katoen sharecropper Josh, vanaf 1936 op een plantage in de Mississippi Delta. Josh maakt van een lege sigarendoos en een bezemsteel een cigarbox gitaar, speelt zijn eerste gospel- en bluesnoten en wordt ontdekt door een platenmaatschappij. In welke rollercoaster hij dan terecht komt?  Als Josh dan op zijn 75e eindelijk met pensioen gaat, is hij een old man, die op zijn front porch nog steeds muziek maakt en geniet van zijn oude dag.

Een tijdreis langs de geschiedenis van de cigarbox gitaar en van the Blues!

Met een aantal acteurs, danseressen, de straatmuziekband The Boothill Stompers en cigar box band The New American Farmers, wordt onder een prachtig decor, dit verhaal uitgebeeld.

Tevens zijn een aantal nieuwe songs aan de musical toegevoegd om hem ook “fris” te houden voor publiek wat hem al eens gezien heeft.

Daar dit waarschijnlijk de enigste musical over het ontstaan cigarbox gitaren ter wereld is, heeft deze musical meteen ook een heel uniek karakter.

Zie de trailer: https://youtu.be/mERJr71uGg8

Kaarten á €. 12.50 zijn via Theater de Stoomfabriek te bestellen. Aanvang 20:00 uur..

Old man on the frontporch wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.