BoekStartcafé op woensdag 2 maart in de bibliotheek in Ommen

OMMEN - Wat doe jij eigenlijk als het regent? Vraag dat maar aan Olifant! In het BoekStartcafé in de Bibliotheek in Ommen lezen we voor uit het boek De paraplu van Olifant, door Laleh Jaffari. Wanneer gebruiken we eigenlijk een paraplu? Heb jij ook een paraplu? Mag jouw vriendje of vriendinnetje jouw paraplu ook gebruiken? En ben je nieuwsgierig of de paraplu in het boek alleen voor de Olifant is? Na het voorlezen gaan we samen ook een mooie paraplu maken. En: we gaan ook regen maken voor op jouw paraplu!

Meedoen

Het BoekStartcafé is voor kinderen van 0–4 jaar. Meedoen is gratis, het is wel nodig om aan te melden via www.bibliotheeksalland.nl/paraplu. Het begint om 10.00 uur.

Voorlezen

Voorlezen is fijn en gezellig, en bovendien heel belangrijk. Het is erg goed voor de taalontwikkeling. Lees kinderen voor en ze lezen later beter, en met meer plezier. Daardoor begrijpen ze teksten beter, en hebben ze meer succes op school.

Boekstartcafé

In de bibliotheek in Ommen is elke eerste woensdag van de maand het Boekstartcafé, voor kinderen die nog niet naar school gaan. Er wordt altijd voorgelezen, en verder zijn er steeds wisselende leuke activiteiten.