D ‘Ommerdieck blijft koploper ondanks verlies

NIEUWLEUSEN – In de thuiswedstrijd ontving d’Ommerdieck de korfballers van Wit Blauw uit Kampen. Door diverse omstandigheden ontbraken er een aantal basisspelers bij d’Ommerdieck. En zo stond na lange tijd Roel Kikkert weer in het veld bij d’Ommerdieck.

Wit Blauw is een fysiek sterk team, dat in hoog tempo de wedstrijd speelt. In de aanval staan : Gerja Eijkenaar, Miranda Huzen, Martin Alteveer en Gert Timmerman. In de verdediging : Lisanne Teeuwsen, Carlijn Haan, Roel Kikkert en Stefan van Veldhuizen.

Na 3 minuten was het 0-2 voor Wit Blauw. Twee zuivere schoten. d, Ommerdieck kon daar gelijk antwoord opgeven 1-2. En telkens kwam d’Ommerdieck op één punt verschil, maar kon de gelijkmaker niet maken. Na 2-3 en 3-4 liep Wit Blauw uit tot 3-6.

Gelukkig liet d’Ommerdieck het hoofd niet hangen, maar bleef door knokken. 4-6. Na 5-7 wist Wit Blauw driemaal raak te schieten 5-10. De rust ging in met 6-10. Er werd gewisseld : Janniek Talen kwam in het veld voor Miranda Huzen.

D’Ommerdieck wist de achterstand van 4 punten weg te werken tot 8-10. D’Ommerdieck bleef er vol voor gaan, maar kon niet verhinderen dat Wit Blauw weer een grote voorsprong opbouwde 10-14. Helaas mist d’Ommerdieck enkele kleine kansjes en Wit Blauw bleef maar raak schieten.

Bij de stand 12-16 kwam Vera Prins in het veld voor de geblesseerde Gert Timmerman. Wit Blauw schroefde het tempo op en bracht de stand op 12-20. In de laatste minuut wisten beide teams nog te scoren: eindstand 13-21.

Doelpuntenmakers : Gerja Eijkenaar 3x, Roel Kikkert 3x, Martin Alteveer 2x, Stefan van Veldhuizen 2x Lisanne Teeuwsen, Janniek Talen en Carlijn Haan, allen 1x. De volgende wedstrijd is op 5 maart om 15. 10 uur in sporthal de Spil tegen Lemmer 2.