Minimaal verlies Volco dames
Tekst en foto's: Ronald Bakker

OMMEN – Het eerste damesteam van DeVrienden/Volco heeft de winst in de eerste wedstrijd na de lockdown laten glippen.

Een voorsprong van twee sets en 5 matchpoints in de beslissende bleken niet voldoende om Donitas 3 met een nederlaag richting de kleedkamer te sturen.“Daar balen we allemaal flink van, maar het was in ieder geval wel een stuk beter dan de heenwedstrijd half oktober in Groningen.” Aldus assistent-coach Irma Middelveld.

Volco begon ook voortvarend aan de wedstrijd, Revanchegevoelens waren er wel, maar Volco was bovenal blij gevoel dat er weer gesport mag worden. Binnen en met publiek. Het lijkt jaren geleden.Als Volco de eerste twee sets met goed volleybal via 25-18 en 25-20 naar zich toe weet te trekken lijkt er niets aan de hand voor de ploeg van Erik Volkers. Volco speelt degelijk. De wissel van poweraanvalster Fleur Merjenburgh voor Annelie Wesselink in het achterveld werkt samen met libero Kirsten Leuninge prima. Gedurende wedstrijd sluipen er echter schoonheidsfoutjes in het spel. Niet van 1 iemand in het bijzonder, maar van allemaal één. En allemaal één foutje is een ook een achterstand van 6 punten. Dat was te veel van het goede en zo won het studententeam de derde en vierde met 21-25 en 18-21.

In de beslissende set is het weer Volco wat het initiatief naar zich toe trekt. Het slaagt er echter niet in om op machpoint het beslissende punt binnen de lijnen te slaan.Een zure nederlaag tegen de nummer 3 van de competitie.

Volco staat op dit moment op de zevende plaats en gaat in de komende wedstrijd op zoek naar de eerste overwinning van 2022. Volco speelt dan in en tegen VC Grijpskerk.