Korfballers d’Ommerdieck koploper in de poule

NIEUWLEUSEN – De zaalcompetitie is weer van start gegaan. Door het uitvallen van diverse competitie zaterdagen is er een groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden door de teams.

D’Ommerdieck staat nu bovenaan met zes punten uit vijf wedstrijden, terwijl Dos Kampen op de tweede plaats staat met 4 punten uit 2 wedstrijden. Het zaalprogramma wordt de komende tijd afgemaakt en we zullen afwachten wie er kampioen wordt.

D’Ommerdieck speelde in Zwolle tegen Oranje Zwart 4. Het is een bekende tegenstander en de spelers zijn gelijkwaardig aan elkaar. Meestal wordt er met één punt verschil gewonnen of verloren. In de aanval stonden Miranda Huzen, Gerja Eijkenaar, Gert Timmerman en Martin Alteveer.

In de verdediging Lisanne Teeuwsen , junior Vera Prins, Jasper Batterink en Robert Batterink. Het werd een flitsend begin. Gelijk al in de eerste minuut verzilverde Martin Alteveer een strafworp. En acht minuten later stond er 1-5 op het scorebord. Oranje Zwart kwam terug tot 5-5. Na 5-6 door Vera Prins werd het weer gelijk en Gerja  Eijkenaar  zorgde voor de ruststand 6-7.

Er werd gewisseld: Janniek Talen kwam in het veld voor Miranda Huzen. Oranje Zwart wist gelijk  te scoren 7-7. Daarna kwam d’Ommerdieck  goed op schot 7-10 en na 8-10 liep d’Ommerdieck uit tot 8-13. Na 9-14  werd er weer gewisseld. Michiel Huzen kwam in het veld voor Gert Timmerman. Het werd 11-14 en de eindstand  was 11-15.

Een mooie doelpuntrijke wedstrijd  .Doelpuntenmakers: Gerja  Eijkenaar  4x, Jasper Batterink 4x,

Martin Alteveer 3x, Robert Batterink 2x, Mranda Huzen 1x en Vera Prins 1x.

Zaterdag 12 februari speelt d’Ommerdieck thuis in sporthal de Spil om 14.10 uur tegen Wit Blauw 4 uit Kampen.