Dalfsen Kiest! Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022

DALFSEN - Op vrijdag 4 februari heeft het centraal stembureau in een openbare zitting de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten vastgesteld en de lijsten genummerd. Op 14, 15 en 16 maart 2022 doen opnieuw 6 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dalfsen: Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en D66. Burgemeester Erica van Lente onthulde vandaag samen met de lijsttrekkers van deze partijen het verkiezingsbord. De verkiezingscampagne kan nu echt beginnen!

Campagne

In de komende periode vindt een aantal activiteiten plaats in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Veel activiteiten worden georganiseerd door de partijen zelf, of door initiatiefnemers uit de gemeente. Daarnaast organiseert de gemeente Dalfsen online en waar mogelijk fysiek activiteiten om inwoners goed te informeren en op te roepen te gaan stemmen. Alle informatie over de verkiezingen staat op www.dalfsenkiest.nl. Daarnaast zet de gemeente Dalfsen dit jaar een stemhulp in. Inwoners krijgen door middel van het beantwoorden van stellingen advies op welke partij ze kunnen stemmen. Deze stemhulp wordt in de tweede helft van februari gelanceerd.

Burgemeester Erica van Lente: “Het is mooi dat de politieke partijen vandaag samen de verkiezingscampagne zijn gestart. Vanaf nu voert elke partij haar eigen campagne. Met de stemhulp die de gemeente Dalfsen in de tweede helft van februari lanceert, hoop ik dat we inwoners goed ondersteunen bij het maken van een voor hen passende keuze. Voor mij is het de eerste keer dat ik zelf in Dalfsen mag stemmen voor de gemeenteraad en ik ben blij dat ik mijn stemrecht mag gebruiken. Ik hoop dat veel kiezers naar de stembus gaan op 14, 15 of 16 maart!”.

Verkiezingen op drie dagen

Dit jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen op drie dagen plaats: maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart. Door vervroegd stemmen en door ruim opgezette stemlokalen, wordt drukte voorkomen en worden de verkiezingen georganiseerd in lijn met voorzorgsmaatregelen rond corona. Nadere informatie hierover volgt per post, bij de stempas. En zie ook www.dalfsenkiest.nl.