Interessant werkbezoek van Hardenberg aan Radewijk

HARDENBERG - Plaatselijk Belang Radewijk was vandaag gastheer van het maandelijks werkbezoek dat B&W Hardenberg aflegt. In dorpshuis De Heugte was er het welkom van bestuursvoorzitter Henk Reefman, waarna Guus Schepers het gezelschap informeerde over de plannen voor een nog op te stellen dorpsvisie.

Na de koffie ging het op de fiets naar korenmolen Windlust voor een korte uitleg van de stichting die eind 2020 is opgericht om te continuïteit van de korenmolen te waarborgen.

Vlakbij werd daarna een bezoek gebracht aan Nijeboer Bouw BV, aan bouwbedrijf dat breed zijn diensten aanbiedt ten behoeven van nieuwbouw, verbouw en renovatie. Een totaalaanbieder dus aan zowel particulieren, bedrijven als overheidsinstellingen.

Als laatste werd Erve Raewyck aangedaan. Dit luxe vakantiepark in aanbouw op steenworp afstand van de Duitse grens wordt volledig ingericht voor de hondenliefhebber. Op het unieke kleinschalig bungalowpark worden 35 moderne, duurzame en in de omgeving passende vakantiewoningen gerealiseerd, 4 of 6 persoons, op ruime kavels van gemiddeld 400 m2 met een omheining in de vorm van natuurlijke grondwallen. De modern gebouwde en uitstekend geïsoleerde houtskeletbouw woningen worden gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzame lucht/water warmtepomp en zonnepanelen. Bij het ontwerp wordt gebruikgemaakt van hout en natuurlijke kleuren, waardoor de woningen passen in het coulissenlandschap. De woningen worden hondvriendelijk ingericht met een hondenbed, hondendouche en geschikte materialen. Centraal op het terrein is een hondenparadijs in ontwikkeling met o.a. een hondenvijver en een hondenspeeltuin. Grenzend aan het park komt een bootcampparcours voor baas en hond.