Wandel mee met de burgemeester | Route 29

HARDENBERG - Wie wandelt er mee met burgemeester Offinga op 24 februari bij Ebbenbroek en Bruchterveld en op 31 maart rond Kloosterhaar? 

De Route 29 gaat op 24 februari verder. Burgemeester Maarten Offinga wandelt dan door Ebbenbroek en Bruchterveld. Op donderdag 31 maart wandelt hij door Kloosterhaar. Wie een stukje wil meewandelen, kan zich aanmelden. Vorige week ging de Route 29 van start. Burgemeester Maarten Offinga wandelde toen door Radewijk, Hoogenweg en Venebrugge.

Radewijk

Inwoners van Radewijk, Hoogenweg en Venebrugge wandelden vorige week een stukje mee. Zij vertelden over de geschiedenis van drie generaties van de familie Smit en Kiwiet aan de Noord-Oosterweg. Ook nam de burgemeester een kijkje bij de hondencamping in aanbouw. Inwoonster Rezina Ramaker vertelde over wat er zoal te doen is in Radewijk.

Ontmoetingsplek

Voor Plaatselijk Belang Radewijk had Maarten Offinga een cheque ter waarde van 25.000 euro in z’n rugzak. Dit geld is bedoeld als bijdrage voor het maken van een ontmoetingsplek voor jong en oud aan De Kniepe in Radewijk. Ook bezocht de burgemeester de Rokermolen waar hij een rondleiding kreeg door de molen en de bakkerij.

Hoogenweg

In Hoogenweg praatte Plaatselijk Belang de burgemeester bij over de activiteiten in Gebouw Hoogeweg. De familie Timmerman nam hem mee door de geschiedenis van de voormalige havezate aan de Hoogenweg.

Venebrugge

De wandeling eindigde via het Commiezenhuis bij het grensbord in Venebrugge.

Videoverslag

Binnenkort verschijnt een videoverslag van deze wandeling op hardenberg.nl/route29 en de sociale mediakanalen van de gemeente.

Wandel mee door Ebbenbroek & Bruchterveld of door Kloosterhaar 

Op donderdag 24 februari gaat de Route 29 verder. Dan wandelt Maarten Offinga door Ebbenbroek en Bruchterveld. Aanmelden kan tot en met 7 februari 2022. Op donderdag 31 maart wandelt de burgemeester door Kloosterhaar. Wie wil dan een stukje meewandelen en bijvoorbeeld vertellen over de geschiedenis, een bijzondere plek of activiteiten in het dorp? Aanmelden voor Route 29 Kloosterhaar kan tot en met 1 maart 2022. 

Aanmelden 

Aanmelden kan door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of door het formulier in te vullen op hardenberg.nl/route29. Vermeld ook alvast wat u wilt vertellen of laten zien.

Niet wandelen, maar wel een tip of een idee voor de wandeling? Geef dit dan ook vooral door. Op basis van de aanmeldingen, tips en ideeën zet de burgemeester de route uit. Hij maakt een keuze voor de plekken die hij bezoekt en voor de mensen die een stukje mee kunnen wandelen.