Joop Verburg geeft lezing over Wilde Bijen

OMMEN - Op 16 februari geeft Joop Verburg een zeer leerzame en interessante  lezing over WILDE BIJEN bij onze vereniging.

Joop Verburg is geen onbekende bij Natuur en Milieu. Met enige regelmaat verzorgt hij een lezing of een cursus voor onze vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek. Behalve dat Joop zeer geïnteresseerd is in de natuur, is hij ook zeer deskundig op het gebied van fauna en flora en kan hij prachtig fotograferen.

Wist u dat er in Nederland maar liefst 360 soorten bijen leven? De ons allerbekende honingbij is er één van en dan zijn er nog meerdere soorten hommels, welke ook tot de wilde bijen worden gerekend. Bijen leveren een hele grote bijdrage aan onze samenleving. We kunnen niet zonder bijen. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Zij zorgen ervoor dat wij kunnen genieten van heerlijke soorten fruit en groenten.

Het is lastig om de vele soorten bijen uit elkaar te houden. Gemakkelijker wordt het wanneer we de leefwijze kennen, want daar zitten enorme verschillen in.

Bijen zijn verdeeld in 3 groepen: zandbijen, metselbijen en koekoeksbijen. Over al deze groepen wordt tijdens de lezing op woensdag 16 februari iets verteld door Joop. U krijgt deze avond ook informatie over hetgeen u zelf kunt doen om het leven voor bijen geschikter te maken en om ze te beschermen.

Datum: 16 februari. Vanwege de verplichte eindtijd van 22.00 uur start de lezing om 19.30. De inlooptijd is vervroegd naar 19 uur. Locatie: De Kern, Bouwstraat 23, 7731CP te Ommen.

Entree leden Natuur en Milieu gratis, niet leden betalen   € 5. –