Online Open Huis Vechtdal college

OMMEN - Donderdag 27 januari hield het Vechtdal College Ommen voor de leerlingen van groep 8 van de verschillende basisscholen een online Open Huis.

Zo’n 25 basisscholen in Ommen en omgeving hadden de week voorafgaand een houten kistje met een cijferslot ontvangen die alleen geopend kon worden nadat leerlingen letters van drie woorden hadden verzameld.

Deze letters kwamen de leerlingen tegen tijdens de digitale rondleiding, verzorgd door een aantal enthousiaste docenten van het Vechtdal College. Zo moesten de leerlingen bij beeldende vorming het schilderij van Leonardo Da Vinci ‘Het laatste avondmaal’ nabootsen, vanuit de eigen klas meedoen met een gymles en bij Nederlands titels raden van boeken.

Ondanks de vele beperkingen vanwege corona hebben de basisschoolleerlingen een goede indruk kunnen krijgen van het Vechtdal College Ommen.

Er gaat echter niets boven een echt bezoek aan de school. Dat gaat het Vechtdal College Ommen organiseren op donderdag 17 februari. Meer info staat op de website van de school www.vechtdalcollege.nl