Wethouder Ko Scheele stopt op 11 maart

OMMEN - Wethouder Ko Scheele vertrekt nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Na 12 jaar wethouder in de gemeente Ommen neemt hij op 11 maart afscheid van het college van burgemeester en wethouders. Zijn taken worden waargenomen door burgemeester Hans Vroomen.

“Tijdens de vorming van het nieuwe college wil ik niemand voor de voeten lopen en dan is het beter om nu te vertrekken” gaf de wethouder aan. “Ik vind dat het nu kan, ik ben zesenzestig en dat is een mooie leeftijd om te stoppen.”

In zijn tijd als wethouder heeft Ko Scheele veel zaken in de gemeente Ommen zien veranderen. Zelf heeft hij zijn bijdrage willen leveren aan de sport, de gezondheid, de zorg, het onderwijs en de woningbouw. Zijn belangrijkste portefeuille was toch wel financiën. ”Het waren soms turbulente jaren maar nu kunnen we zeggen dat we in een rustig vaarwater zijn gekomen.”

RTV Vechtdal gaat binnenkort met de wethouder door de gemeente om hier en daar even stil te staan bij veel zaken die in die twaalf jaar zijn veranderd.