Mini-expositie Quentin Blake in Bibliotheek Hardenberg

HARDENBERG - Van 1 februari t/m 6 maart is de mini-expositie van Quentin Blake ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr. Stink en de Minpins’ in de Bibliotheek Hardenberg. Kinderen kunnen in deze periode zelf lekker creatief bezig met het werkboekje, een kleurplaat van een vreemde vogel en een workshop door illustratrice Mariëlle Schaap.

Quentin Blake

Quentin Blake is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in kinderboeken van Roald Dahl. Hij illustreerde meer dan 300 jeugdboeken. Daarnaast heeft hij zelf ook meer dan 30 boeken geschreven. Hij legt tijdens deze expositie stap voor stap uit hoe hij op basis van een tekst illustraties maakt.

Werkboekje en kleurplaat

Tijdens de expositie kunnen kinderen een werkboekje en kleurplaat ophalen bij de Bibliotheek. In het werkboekje staan leuke opdrachten die te maken hebben met het werk van Quentin Blake. In de Bibliotheek staat een boom waarin veel vreemde vogels zitten. Kinderen kunnen hun eigen vreemde vogel kleuren en ophangen in de boom.

Workshop ‘De baard van meneer Griezel’

Bibliotheek Hardenberg organissert tijdens de expositie, samen met de Cultuurkoepel Vechtdal, een leuke workshop. Deze wordt gegeven door illustratrice Mireille Schaap. Zij vertelt over het werk van een illustrator, leest voor uit De Griezels en samen met haar gaan de kinderen aan de slag met ‘De baard van meneer Griezel’. Deelname is gratis.

Waar: Bibliotheek Hardenberg

Datum: dinsdag 22 februari 2022

Tijdstip: 14:00 - 16:00 uur

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar Aanmelden: bij de balie van de Bibliotheek of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..