Boosterprikken in de Carrousel

OMMEN - Wil je wel een boosterprik, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg of Zwolle? Dan heb je geluk. GGD IJsselland opent komende weken namelijk extra vaccinatielocaties, waaronder in de Carrousel in Ommen. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen zich daar laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven. “Hopelijk zorgt het vaccineren in onze eigen gemeente ervoor dat mensen die dit willen, gemakkelijk de prik kunnen halen”, geeft burgemeester Hans Vroomen aan. Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. “Met een prik krijgt niet alleen je eigen afweersysteem een oppepper, maar je beschermt ook de mensen in je omgeving.”

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.” Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Sebastiaan: “En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn zonder afspraak van harte welkom in de Carrousel in Ommen. Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.”

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in de Carrousel opent donderdag 27 januari. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen. De coronavaccinatie voor kinderen van 5 t/m 11 jaar is alleen mogelijk op afspraak op locaties Zwolle, Hardenberg en Deventer.