D.A.R.Dierenambulance Drenthe/IJsselland nu ook werkzaam in Ommen

VECHTDAL - In Hardenberg is stichting Dutch Animal Rescue / D.A.R.Dierenambulance al enkele jaren werkzaam, maar sinds 1 januari 2022 ook in de gemeente Ommen. D.A.R.Dierenambulance neemt de taak over van de dierenambulance Noord-Overijssel (dierenasiel Zwolle) en is voor alle dieren in nood 24/7 inzetbaar. De dierenambulance is bereikbaar op het alarmnummer 06-57 377 365.

D.A.R.Dierenambulance is tevens werkzaam in de gemeenten Emmen, Coevorden, Hoogeveen, Hardenberg, de Wolden, Westerveld, Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland.

Bij de dierenambulance werken uitsluitend vrijwilligers die worden opgeleid tot volwaardig dierenhulpverleners. Deze opleidingen en cursussen worden intern gegeven. De vrijwillige dierenhulpverleners krijgen een introductiecursus, een administratiecursus, een uitgebreide EHBO voor
dieren en een cursus veilig werken langs de weg. D.A.R.Dierenambulance beschikt over de machtiging om veilig langs het hoofdwegennet te mogen
werken.

Als dierenhulpverlener biedt je hulp aan gewonde, verstrikte of gevonden dieren en brengt ze zo nodig naar een dierenarts of een opvanglocatie, of misschien help je wel bij het op de wereld brengen van nieuw leven. Ook wordt soms assistentie verleend aan de brandweer, politie of de gemeente.

Dierenliefhebbers opgelet.

Vanwege drukte zoekt D.A.R.Dierenambulance nieuwe vrijwilligers. Denk aan centralisten, dierverzorgers, chauffeurs en bijrijders. Iets voor jou?
De organisatie is op zoek naar versterking van de verschillende teams. Zo werken ze met een telefooncentrale, waar meldingen over dieren binnenkomen. De centralist is de vrijwilliger die de telefoon aanneemt. Vaak kan een dier al worden geholpen met extra adviezen via de telefoon.
Laat van je horen D.A.R.Dierenambulance verwacht van vrijwilligers dat ze twee dagdelen per week beschikbaar zijn. Ook doen ze eens per maand een avond-, nacht- of weekenddienst. Als je chauffeur wil worden, dien je minimaal twee jaar in bezit te zijn van een rijbewijs. Iets voor jou? Kijk op de website www.ikwordjouwredder.nl en vul daar het formulier in.

Geen enkele dag is hetzelfde en het gaat om dankbaar werk. Vrijwilligers moeten wel tegen een stootje kunnen, want soms krijgen ze te maken met trieste situaties.