Ook Overijsselse ondernemers willen de winkels zaterdag weer open

VECHTDAL - De rek is eruit, blijkt uit petities en oproepen. Ondernemers in onder meer Overijssel maken zich klaar om zaterdag de deuren weer te openen. Onder voorwaarden, zoals anderhalve meter afstand en mondkapjes. Maar wel open. "Wij zijn van mening dat het kan in onze branches om veilig en zonder grote risico’s van besmettingen te winkelen."

De huidige maatregelen gelden tot en met vrijdag. Deze week is het nieuwe kabinet voor het eerst bij elkaar om te bespreken hoe het na vrijdag verder moet. Ondertussen zijn vanuit allerlei hoeken oproepen richting dat nieuwe kabinet gegaan om in elk geval de lockdown niet langer te laten duren.

Belangrijk

De ondernemersvereniging in Raalte is één van de ondernemersverenigingen in de provincie die oproepen om zaterdag de deuren weer te openen. "Wij zijn van mening dat het kan in onze branches om veilig en zonder grote risico’s van besmettingen te winkelen, want dat vinden wij als ondernemers heel belangrijk. Wij roepen jullie op om zaterdag 15 januari van 10.00-17.00 uur open te gaan."

Ook uit onder meer Oldenzaal, Borne en Deventer komt de oproep om zaterdag de winkels weer open te doen. In Deventer is ook een petitie gestart die de regering oproept de lockdown te beëindigen. De petitie is inmiddels bijna 20.000 keer ondertekend.

Lees ook: Provincie Overijssel wil van lockdown af: "Deze koers is niet verantwoord"

Vandaag stuurde de provincie Overijssel een brief aan het kabinet waarin wordt gepleit voor een beleid dat gericht is op openstelling van de maatschappij. "We zullen als samenleving op een andere manier met dit virus moeten leren leven", staat in de brief die namens het College van Gedeputeerde Staten is verstuurd. "De huidige koers vinden wij niet langer verantwoord."

Ook in de rest van het land wordt de roep om opheffen van de lockdown steeds harder. Wat het kabinet er uiteindelijk mee doet is afwachten: vrijdag is de volgende persconferentie.