Kerstpakketten voor de Voedselbank

HARDENBERG/OMMEN – Vaak worden kerstpakketten of delen daarvan thuis niet gebruikt. Soms zijn er bij bedrijven teveel besteld en soms worden ze niet afgehaald. De vrijwilligers van de Voedselbank vinden dat zonde en roepen op om die ongebruikte producten te doneren. De inhoud van die pakketten komt namelijk heel goed terecht via bijvoorbeeld de Voedselbank Hardenberg-Ommen: het wordt verdeeld onder de ruim 720 cliënten die wekelijks een pakket ophalen.

Inleveren kan op verschillende adressen in Hardenberg en Ommen. Zo is in de maand december ook Univé Hardenberg één van de inzamelpunten voor kerstpakketten en andere producten ten behoeve van de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Op werkdagen kan men tussen 9.30 en 17.00 uur zowel kerstpakketten als ander houdbaar voedsel inleveren aan de Lage Doelen 7.

In Hardenberg kan men ook op elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur inbrengen bij de locatie van de Voedselbank aan de Nijverheidsstraat 2.

In Ommen kan het inbrengen aan de Merelstraat 84. Er wordt ingezameld op vrijdag 24 december en dinsdag 28 december tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 17.00 en 20.00 uur of anders op afspraak.

Voor wie in Ommen woont, maar zelf niet kan brengen is er ook de mogelijkheid dat de producten worden gehaald. Voor afspraken kan gebeld worden met 06-48765732. In Hardenberg kan dat ook door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Andere producten

In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen er ook in december geen winkelacties worden gehouden. Dat heeft tot gevolg dat de voorraden lang houdbare producten bij de Voedselbank wel slinken, maar niet worden aangevuld. Daarom heeft de stichting ook behoefte aan houdbare producten zoals glas- of blikgroente, blikken of zakken soep, pasta, rijst, thee, koffie, houdbare zuivel, en broodbeleg. Deze producten mogen ook gebracht worden bij de inbrenglocaties.

Op www.voedselbank-hardenberg.nl is alle informatie te vinden over de Voedselbank Hardenberg-Ommen.