Burgemeester Madurodam ontvangt delegatie van Saxenburgh ’t Vlierhuis

HARDENBERG/OMMEN - De landelijke ‘Goedgemutste Breicampagne’ die Saxenburgh jaarlijks actief ondersteunt, heeft ook dit jaar weer een grote berg mini-mutsjes opgeleverd.

En dat niet alleen, een kleine delegatie van Saxenburgh ’t Vlierhuis was uitgenodigd in Madurodam, omdat zij zich al jarenlang intensief inzetten voor deze actie. De opbrengst van de breicampagne is voor het Nationaal Ouderenfonds.

Meesterbreister

Deelnemers aan de ‘Goedgemutste Breicampagne’ breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent. Van elk verkocht flesje doneert dit bedrijf 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen.

Mevrouw Schuurman uit Ommen breit al jarenlang voor dit goede doel. Samen met de coördinator van het wijksteunpunt van Saxenburgh ’t Vlierhuis, reisde ze recent af naar Madurodam. Daar werd ze ontvangen door Henriëtte, de 16-jarige burgemeester van dit ministadje. Ze werd geroemd als één van de meesterbreisters van de Goedgemutste Breicampagne. Samen met de burgemeester mocht ze het laatste mutsje plaatsen voor de tentoonstelling in Madurodam, om de mensen nog één keer warm te maken voor de actie, die het laatste jaar ingaat.

Saxenburgh heeft dit jaar op de kop af 7644 mini-mutsjes kunnen doneren. Een fantastisch resultaat, dankzij de deelname van al die fanatieke breisters in Ommen en omstreken. De wijksteunpuntcoördinator van Saxenburgh ’t Vlierhuis roept iedereen op om in het laatste jaar nog één keer te knallen met z’n allen. Meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.