Het boek Hijman waar ben je geschreven door Frans Hermans

VECHTDAL - De documentaire “Hijman waar ben je” is onlangs in première gegaan in Kulturhus de Spil te Nieuwleusen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Frans Hermans.

Deze documentaire gaat over een 13-jarige jongen, Hijman Gans, uit Amsterdam die gedurende de oorlog ondergedoken zat in Dalmsholte. In de film verteld, de nu 91-jarige Hijman Gans, over zijn tijd in Dalmsholte. Documentairemaker Siert van den Berg heeft er een prachtige verfilming van gemaakt.

Om iedereen in het Vechtdal in de gelegenheid te stellen deze film te bekijken is deze komend weekend te zien op Vechtdal TV.

Zaterdag 11 december om 16.00, 18.00 en 20.00 uur en zondag 12 november om 14.00, 16.00, 18.00 en 20.00 uur staat de film ”Hijman Gans waar ben je” in het uitzendschema op Vechtdal TV.

In het uur voorafgaand aan de film kijken de makers terug op de film en heeft burgemeester Erica van Lente een prachtig voorwoord.

Vechtdal TV is te ontvangen via: Ziggo kanaal 43, KPN en Telfort kanaal 1413, Solcon kanaal 809 en veel andere aanbieders op de kabel en glasvezel. Alles is ook te zien via www.rtvvechtdal.nl/vechtdaltv/livestream