Foto PEC Zwolle media

REGIO - PEC Zwolle heeft Dick Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 50-jarige Schreuder komt per direct over van Vitesse, waar hij sinds deze zomer als assistent-trainer actief was. In Zwolle tekent hij een contract voor de duur van anderhalf seizoen.   

Voor zijn tijd in Arnhem was Schreuder als assistent-trainer verbonden aan Bundesliga-ploeg TSG Hoffenheim en Philadelphia Union in de Verenigde Staten. In een verder verleden stond Schreuder als middenvelder zelf binnen de lijnen bij onder meer Sparta Rotterdam, FC Groningen en RKC Waalwijk. 

Dick Schreuder over zijn aanstelling: ,,PEC Zwolle is een hele mooie club met een goede visie die bij mij past en ik ben dan ook erg blij met deze kans. Natuurlijk zit de club sportief in zwaar weer, maar ik kan niet wachten om van start te gaan. Daarbij gaan we met z’n allen voor één doel: PEC Zwolle in de Eredivisie houden!” 

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Met Dick hebben we een trainer aangetrokken die perfect in ons profiel past. Hij heeft een innovatieve voetbalvisie, drive en persoonlijkheid. Het doet mij daarbij goed dat het zo snel gelukt is met Dick rond te komen, zodat hij vanaf vrijdag meteen voor de groep kan staan.”