WaardeRing op tournee in WaardeRegio

VECHTDAL - Duurzaamheid en circulariteit staan steeds hoger op het prioriteitenlijstje van bedrijven, organisaties, instellingen en ook particulieren. De motivatie is er volop, maar wat zijn de mogelijkheden? Die zijn er gelukkig legio! Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing deelt graag kennis en ervaring in de WaardeRegio, tijdens inspirerende informatieavonden.

In een circulaire economie zijn restmaterialen van het ene bedrijf de grondstof voor een ander. Van afgedankte pallets tot plastic wegwerpverpakkingen; restmaterialen zijn goed her te gebruiken. Dit voorkomt waardevermindering van materialen en voorziet de regio van lokale grondstoffen. WaardeRing heeft nu ruim twee jaar ervaring met deze manier van werken en deelt dit graag met mede-ondernemers en andere belangstellenden, tijdens informatieavonden in de inspirerende omgeving van kringloopbedrijf Noggus&Noggus in Dalfsen, Ommen en Staphorst.

Het begon met een simpele vraag: wat kun je allemaal doen met het afval van de kringloopwinkel? Kunnen we die bedbodems, autostoeltjes en CD’s die niet verkocht worden een hoogwaardige toepassing geven? Dertien organisaties, waaronder Stichting Kringloop Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en gemeente Zwolle sloegen de handen ineen om hergebruik van deze materialen te optimaliseren. Door samenwerking te zoeken met verschillende partners werden er al veel successen behaald. Zo maakt +houtbaar designkeukens van gebruikte tafelbladen en wordt oud kaarsvet ingezameld en omgesmolten tot nieuwe kaarsen. In twee jaar is WaardeRing uitgegroeid tot een groot circulair ambachtsnetwerk in regio Zwolle. Ruim 35 bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen werken inmiddels samen om kansen te creëren voor mensen en materialen. 

Informatieavonden ‘Van Afval tot Grondstof’

Om de kennis te delen organiseert Bureau Rondom in Ommen namens WaardeRing op 3 november in Ommen van 19.00 tot 21.00 uur een inspirerende informatieavond. Projectcoördinator Maarten van Dongen van WaardeRing vertelt meer over het ontwikkelen van een circulaire economie. Ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze avond “Van Afval tot Grondstof”. De avond vindt plaats in kringloopbedrijf Noggus & Noggus.  Projectcoördinator Maarten van Dongen van WaardeRing en gastsprekers van onder andere delen hun kennis, deelnemers spelen het Grondstoffenkwartet en krijgen een uniek kijkje achter de schermen van een gecertificeert kringloopbedrijf: daar gebeurt veel meer dan men denkt! 

Aanmelden kan door uw (bedrijfs)naam, telefoonnummer en namen van de deelnemers te mailen naar de organisator, project- en omgevingsmanager This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..