Aan de slag op Natuurwerkdag in Overijssel

VECHTDAL - Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kunnen we op 5 en 6 november weer aan de slag op bijna 40 klusplekken in Overijssel. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Op welke plek in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal help jij mee?

Er zijn bijna 40 kluslocaties in Overijssel aangemeld waarvan zeven in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Zo kun je de heide opschonen, broeihopen maken, takkenrillen maken en helpen de Regge weer zichtbaar te maken. Help jij mee?

Opslag verwijderen uit heideterrein | BeerzeZaterdag 6 november, 09:00-14:00 uurwerkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, hei opschonenhttps://www.natuurwerkdag.nl/klus/landgoed-beerze/2021-11-06

Heide opschonen op de Lemelerberg | LemeleZaterdag 6 november, 09:00-12:30 uurWerkzaamheden: Hei opschonenhttps://www.natuurwerkdag.nl/klus/lemelerberg/2021-11-06

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag.

Tijdens deze 20ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Wil jij een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.