Wethouder Jan Uitslag en Diny Laarman snijden de eerste taart aan

LEMELERVELD - Zaterdag pakte Unicef Lemele/Lemelerveld groots uit op het kerkplein in Lemelerveld met "Heel Lemelerveld bakt".

Vanaf 10 uur konden mensen hun thuis gebakken taarten en koeken inbrengen. Deze werden later op de dag verkocht voor Unicef. Het was dus niet "Bakkers bakken maar", maar "Kijkers kopen maar" aldus wethouder Jan Uitslag na het aansnijden van de eerste taart.  

Deze eerste taart was een bijzondere en had de afbeelding van Diny Laarman. Zij was mede oprichtster van de afdeling Lemele/Lemelerveld en werd gehuldigd vanwege haar 40-jarig lidmaatschap van de afdeling. Naast de taart kreeg ze een zilveren speld opgespeld van de voorzitter van de regio Zwolle en waren er bloemen van de afdeling Noordoost Nederland. Diny Laarman kon zich nog goed de eerste actie van de actieve afdeling herinneren: "Dit was een kaartenactie die 150 gulden opbracht." Tegenwoordig worden er minder kaarten verkocht, maar blinkt Unicef Lemele/Lemelerveld uit door haar creatieve activiteiten die het ontplooit. De afdeling is hierdoor toonaangevend in de regio en is zelfs tot in Den Haag bekend. 

Bekijk binnenkort ons video item op de kanalen van RTV Vechtdal.