Balkenbrijwandeltocht in Vilsteren

VILSTEREN – Op 24 oktober houdt de Stichting Vilsteren Samen Actief wederom haar traditionele balkenbrijwandeltocht. De opbrengst van deze activiteit komt geheel ten goede aan het onderhoud en instandhouding van de Vilsterij.

De wandeling rond het dorp Vilsteren leidt zowel door uitgestrekte bossen, als langs de heide en door het boeren buitengebied. Dit jaar kan men kiezen uit drie verschillende wandelingen van ongeveer 5, 10 of 15 kilometer. Tussen 10.00 en 13.00 uur kan er worden gestart vanaf de parkeerplaats naast de kerk. Tegen betaling van 3 euro p.p. (kinderen t/m 12 jaar 1.50 euro) krijgen de wandelaars een omschrijving van de bezienswaardigheden die zij onderweg tegenkomen. Aan het eind van de wandeling kan er naast koffie, thee en frisdrank genoten worden van een kom dampende soep en vers gebakken balkenbrij met brood in de ‘Vilsterij’.

De wandeling gaat ook door als het weer tegenzit en leidt grotendeels over zandpaden. Het wordt aangeraden om goede schoenen en warme (regen)kleding te dragen. Iedereen die zin heeft aan een herfstwandeling is van harte welkom. De Stichting Vilsteren Samen Actief hoopt op een goede opkomst.