Doe mee met de natuurwerkdag van Landschap Overijssel

Vechtdal – Landschap Overijssel organiseert dit jaar op 5 en 6 november voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege Corona. Gelukkig kunnen we dit najaar weer aan de slag op bijna 40 klusplekken in Overijssel zoals in Beerze, het Varsenerveld, de Lemelerberg en de boswachterij Staphorst.

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag.

Tijdens deze 20ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Inmiddels zijn er bijna 40 kluslocaties in Overijssel aangemeld. Zo kun je fruitbomen snoeien in de Kloostergaarde van Zenderen, boompjes en struiken verwijderen op de Lonnekerberg, de heide opschonen op de Sallandse Heuvelrug en broeihopen maken bij de Regge. Ook in en rond steden zijn volop klussen, zoals wilgen knotten in de Struinwaard bij Zwolle of de moestuin winterklaar maken in de zorgtuin van Deventer.

Wil jij een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op de website voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan op www.natuurwerkdag.nl