Nieuw AED-apparaat in de straten van Lemele

LEMELE - Op initiatief van Jan Willem Brinkhuis is er een AED gerealiseerd in de straten ds. Berkhofweg en Roggestraat in Lemele. Een AED is een automatische externe defibrillator of hartstarter, te gebruiken bij een reanimatie.

Op zondagmiddag was er een informele bijeenkomst bij Jan Willem Brinkhuis aan huis waar de buurt kennis kon maken met het AED-apparaat. In twee andere buurten in Lemele is afgelopen tijd ook al een AED-apparaat geïnstalleerd.

Dit in gedachte moet het ook in onze buurt te realiseren zijn, aldus Jan Willem. De ds. Berkhofweg en Roggestraat hebben zo’n 75 adressen samen. Met de online actie van Philips, die zelf €1007 doneerde, moest er nog zo’n €1660 door de 2 straten worden opgebracht. Dit lukte in 20 dagen.

Het AED-apparaat is geplaatst aan de muur van de garage van de familie Brinkhuis aan de ds. Berkhofweg 11. Bij het AED-apparaat is verlichting aangebracht. Hopelijk wordt het AED-apparaat nooit gebruikt, maar mocht dit wel zo zijn dan kan het levensreddend zijn.

Jan Willem dankt iedereen van beide straten die deze actie tot een succes hebben gemaakt. De buurt is ook zeer content met dit prachtige initiatief van Jan Willem.

Tekst: Hendrik van Luinen Foto: Hans Heerink

Via Sukerbiet.nl