Winst en verlies voor korfballers d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – Woensdagavond 6 oktober speelde d’Ommerdieck thuis tegen Oranje Zwart uit Zwolle. D’Ommerdieck wist deze wedstrijd met 12-9 te winnen. Zaterdag 9 oktober stond de returnwedstrijd in Zwolle op het programma. D’Ommerdieck kon niet beschikken over Agnes Compagner en Martin Alteveer.

In de basis stonden Astrid Aalbers en Carlijn Haan. Het was even wennen aan elkaar en Oranje Zwart bracht de stand op 3-0. Maar d’Ommerdieck knokte zich terug en bracht de stand op gelijke hoogte 3-3. Weer kwam Oranje Zwart voor 5-3. D’Ommerdieck bleef rustig de aanval opzetten en wist de kansen te benutten. De ruststand was 5-5.

Na rust waren er twee wissels. Carla Aalbers kwam in het veld voor Miranda Huzen en Lisanne Teeuwsen voor Carlijn Haan. Ook nu was het weer wennen aan elkaar. Oranje Zwart profiteerde hiervan en wist vijfmaal op rij raak te schieten 10-5. D’Ommerdieck bleef goed doorgaan en kwam door mooie doelpunten dichterbij 10-7 .Na 11-7 schoot Gerja Eykenaar tweemaal raak 11-9 en Jasper Batterink zorgde voor 11-10. D’Ommerdieck probeerde de aansluit treffer te maken, maar Oranje Zwart schoot eerst raak 12-10. Het laatste doelpunt werd gescoord door Gerja Eykenaar. Eindstand 12-11.

Doelpuntenmakers Gerja Eykenaar 3x, Jasper Batterink 3x, Astrid Aalbers 2x, Robert Batterink 2x, Jasper Ekkelenkamp 1x

Zaterdag 16 oktober om 12.00 uur speelt d’Ommerdieck de laatste veldwedstrijd in Kampen tegen Dos Kampen 4.