De mening van Gerrit Wermink

Verscheurd…..  

'Waar gaat het heen met ons welvarend Nederland?' Die vraag komt steeds vaker bij me bovendrijven. Er gebeuren dingen (en er zijn dingen gebeurd) in Nederland waar de honden geen brood van lusten.

De toeslagenaffaire is daar een voorbeeld van. Door toedoen van de belastingdienst en onder toeziend oog van de kabinetten Rutte zijn vele families verscheurd, zijn welvarende gezinnen nu straatarm en zijn er mensen tot een onomkeerbare wanhoopdaad gedreven. Vreselijk triest!! Het is aan Renske Leijten en Pieter Omtzigt te danken dat dit grote schandaal aan het licht is gekomen. Daardoor heeft Rutte zijn kabinet demissionair laten verklaren. Normaalgesproken zou dat betekenen dat er (na verkiezingen) een nieuwe politieke wind gaat waaien. Maar deze demissionaire premier heeft de kans gegrepen om zichzelf nog meer macht te geven. Hij zei het met een knipoog. Een definitieve formatie laat op zich wachten en ondertussen wordt Nederland meer en meer verscheurd. Mensen worden tegen elkaar opgezet door de toestand rondom de pandemie. De mensen die zich laten vaccineren tegen de mensen die dat niet willen. Hugo de Jonge heeft keer op keer gezegd dat het vaccineren niet verplicht gesteld zou worden. Nu niet en in de toekomst niet. En ook niet gedwongen worden via een omweg. We weten inmiddels welke waarde beloftes van dit demissionaire kabinet hebben. Nulll komma nulll. Er schijnen nu zelfs GGD-bussen bij scholen te staan. Om kinderen die sowieso al een prima immuunsysteem hebben, in te enten. Griezelig. Griezelig omdat er toch best veel mensen heftige bijwerkingen hebben van het vaccin. Gezonde mensen die totaal futloos zijn en na een hele lange periode weer opkrabbelen, als ze al opkrabbelen. Let wel, dit is geen oproep om je niet te laten enten! Daar moet een ieder zelf over beslissen. Doe waar je je goed bij voelt. Vreemd is wel dat we over die bijwerkingen niet veel, of eigenlijk niks in het NOS-journaal horen. Alhoewel, ook bij de berichtgeving van de NOS kun je vraagtekens plaatsen. Dat is ook een dingetje. De Nederlandse Omroep Stichting die zou je 100% moeten kunnen vertrouwen. Het is een omroep van jou en mij.

Tja, en dan nog even over de stikstof, gaat het daadwerkelijk nog over de stikstof of is men op zoek naar ruimte om huizen te bouwen? U weet het vast nog wel. Afgelopen voorjaar. Ineens overal een bouwstop op omdat ze een stofje Pfas hadden gevonden. Nederland moest volledig door de grondzeef. Totdat er wat cijfertjes veranderd werden. En nu? Nu kunnen er industrie, zonneparken en windmolens gebouwd worden. Dus vanwege de stikstof moet de agrarische sector verdwijnen. Nou ja, verdwijnen. Dat zegt de politiek nog niet letterlijk, maar je ziet het ze bijna denken. En hoe we dan aan 100% veilig, gezond en duurzaam eten moeten komen is nog de vraag. Maar waarschijnlijk wordt dat dan “gewoon” geïmporteerd uit landen waar de regels niet zo strikt zijn kwa voedselveiligheid…..

Ik wens u allen het beste toe! Help en ondersteun elkaar daar waar het kan, gewoon met gesloten portemonnee. Sommige dingen zijn niet te betalen!

Gerrit Wermink