Restauratie anker met stenen van hoop

OMMEN - Wellicht is het al opgevallen dat het monument van de Samenloop voor Hoop, het Anker met de stenen van Hoop, beschadigd is.

Na het plaatsen in 2019 ontstonden er kleine witte plekken doordat er in de onderste laag tijdens het gieten waarschijnlijk wat vocht is gekomen. Deze plekken zijn in de loop van de tijd groter geworden. Helaas is door menselijk handelen op één van deze `zwakkere` plekken een gat ontstaan en is de balans tussen alle plekken verstoord. De SLvH commissie heeft de handen ineengeslagen om ervoor te gaan zorgen dat het monument hersteld gaat worden. Het zal een hele klus worden, maar ze gaan er graag voor.

Dit betekent dat het anker een tijd niet op haar plek zal staan. Daarnaast hebben heeft de commissie wellicht af en toe wat hulp, zowel middelen, mankracht als financiële, nodig. Mocht dit nodig zijn dan wordt dit via social media gecommuniceerd.

Per direct wordt er een binnenruimte gezocht waar men aan het anker kan werken. Mocht iemand een ruimte beschikbaar hebben, hetzij een leegstaand winkelpand, dichte schuur of iets dergelijks dan horen men het graag. De commissie hoopt de stenen van hoop weer een terechte plek aan de rivier de Vecht te kunnen geven; de plek waar het delen van verdriet, vreugde en vooral hoop weer mogelijk gemaakt wordt.

Contact opnemen kan via 06-49740075