OMMEN - Moniek Kleinsman (Ommen) vertrekt uit de Provinciale Staten van Overijssel. De combinatie van het werk als Statenlid en de zorg voor haar zoontje kan ze niet meer combineren.

Vorig jaar december werd Kleinsman moeder van een zoontje dat elf weken te vroeg geboren werd. "Waar ik in de afgelopen maanden online zoveel mogelijk actief bleef worden de online meetings weer live ontmoetingen. Dat veroorzaakte in mij lichte paniek. Want om het werk goed te kunnen doen moet ik 20 uur per week zowel in of uit huis ook beschikbaar zijn. Dit past niet bij de zorg die ik Sem maar ook onze andere zoon Lucas wil bieden."

"Daarnaast heeft mijn vader een zwaar herseninfarct gehad verleden jaar met forse restverschijnselen. Ik vind het belangrijk dat ik met beide jongens ook naar mijn ouders kan gaan", schrijft ze in de openhartige boodschap.

'Niet halfbakken'

Kleinsman zit sinds 2015 voor het CDA in de Staten. Daarvoor was ze professioneel schaatsster. "Het Statenwerk wil en kan ik niet halfbakken doen. Er liggen zware dossiers voor ons die vragen om onderzoek en verdieping om een goed besluit te kunnen nemen voordat ik op de stemknop druk. Dit heeft mij doen besluiten mijn Statenwerkzaamheden onverhoopt vroegtijdig neer te leggen. Voor mij een moeilijk besluit."