Vechtdal TV - foto bezoekerscentrum De Wheem in de herfst met twee wandelende mensen

BALKBRUG - Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Herfst in zicht’ op zaterdag 25 september vanuit bezoekerscentrum De Wheem. De natuurgids besteedt veel aandacht aan de paddenstoelen. Welke soorten zijn er? Hoe ontstaan paddenstoelen? Maar ook zal het gaan over insecten, wat doen zij in deze periode van het jaar. De ongeveer twee uur durende wandeling is ’s middags en na aanmelding ontvangt u een bevestiging met de exacte starttijd.

De herfst is al in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de boom, overal zie je paddenstoelen, de bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Een mooi moment voor een natuurwandeling. De gids vertelt je alles over de herfstperikelen en in het bijzonder over paddenstoelen. We gaan op zoek naar onder meer zwavelkoppen, gekleurde russula's en berkenzwammen. Herken jij ze? Wat zijn de verschillen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie

Ga je mee met deze middagwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl/activiteiten