NIEUWLEUSEN - Na een jaar van een competitieloze periode, mochten de korfballers van d’Ommerdieck hun eerste veldwedstrijd spelen.

Op het programma stond Wit Blauw 5 uit Kampen. Door omstandigheden kon d’Ommerdieck precies een achttal spelers bij elkaar krijgen.

In de aanval stonden Gerja Eykenaar, invalster uit de A junioren Vera Prins, Martin Alteveer en Jasper Ekkelenkamp. In de verdediging : Lisanne Teeuwsen, Carlijn Haan, Gert Timmerman en Jasper Batterink.

Het team moest nog aan elkaar wennen, terwijl Wit Blauw in het eerste kwartier trefzeker was. Na 4-0 achter wist Vera Prins het eerste doelpunt voor d’Ommerdieck te scoren. Daarna kon d’Ommerdieck beter de korf vinden. De ruststand was 6-4.

Gelijk na rust wist Gert Timmerman raak te schieten 6-5. Wit Blauw beschikte over een grote reserve bank en zette verse krachten in. Zij wisten de voorsprong te verhogen tot 10-6. D’Ommerdieck zette goede aanvallen op en wist die af te ronden, zodat de stand gelijk werd 10-10. Met nog vier minuten op de klok probeerde Wit Blauw de winst binnen te halen. Dat gelukte ook.

Eindstand 13-10. Doelpuntenmakers Jasper Ekkelenkamp 2x, Carlijn Haan 2x, Martin Ateveer 2x, Gert Timmerman, Lisanne Teeuwsen, Vera Prins en Jasper Batterink.

Zaterdag 18 september speelt d’Ommerdieck thuis tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Aanvang 15.15 uur