De informatiestand van Ommen op de Herfstmarkt in Recke (D)

RECKE (D) - Ommen was zondag 20 oktober present op de Herfstmarkt in het Duitse Recke. De toeristische mogelijkheden van Ommen werden onder aandacht gebracht bij de vele bezoekers, vooral ook omdat het dit jaar 35 jaar geleden is dat de stedenband is ontstaan. Op de herfstmarkt was volop informatie over de Vechtzomp en de Ommer campings aanwezig.

Vakantie

Uit reacties van de Duitse bezoekers bleek dat ze Ommen als vakantieplaats zijn leren kennen. Sommigen vertelden positief hun ervaringen over kamperen of het huren van een vakantiehuisje in Ommen. De natuur en fietspaden scoren hoog bij de Duitse vakantiegangers.

Behalve de informatiestand van Ommen bestond de Herfstmarkt in het stadscentrum van Recke uit vele stands met herfstproducten en heerlijk eten en drinken. In het gemeentehuis kon een handwerktentoonstelling bezocht worden. Een boemeltreintje bracht de bezoekers naar verschillende punten in het centrum.

1989 – 2024

De gemeente Ommen ging in 1989 een partnerschap aan met Recke. Dit met het doel elkaar beter te leren kennen met over en weer uitwisselingen. Tot 2010, toen stopte de contacten, maar die zijn inmiddels weer opgepakt. Zo was Ommen eerder dit jaar met een stand vertegenwoordigd op de Hollandse markt in Recke.

 

  • Bron: Harry Woertink