Bestuur en vrijwilligers van de Hospice Ommen zijn blij met de ontvangen Rabocheque van € 2.659,95. In het kadertje zijn zichtbaar Riek Martens en Jacqueline Overweg, kartrekkers binnen de hospice.

OMMEN - Het bestuur van de stichting Hospice Ommen heeft vandaag een cheque van € 2.659,95 in ontvangst mogen nemen als deelnemer aan de jaarlijkse Rabo ClubSupport.

Stimulans

Toen het bedrag van der gulle gift bekend werd gemaakt klonk als dank een luid applaus van bestuur en vrijwilligers van Hospice Ommen. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Ommen. “Geweldig, dit geeft ons een hele mooie stimulans door te gaan”, klonk het in koor in het gemeentehuis van Ommen waar de cheque werd uitgereikt door Rabobank Vaart en Vecht directeur Frans Zinger.

Het Hospicebestuur zei heel blij te zijn met dit bedrag en bedankte de bank, maar ook iedereen die op Hospice Ommen heeft gestemd. Ieder lid van de Rabobank kon stemmen op zijn of haar favoriete club. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag.

Bijna-thuis-huis

Hospice Ommen gaat de opbrengst uit de ClubSupportactie gebruiken voor de realisatie van een hospice in Ommen. Hospice Ommen wil voorzien in een kleinschalig bijna-thuis-huis voor inwoners van Ommen en omgeving die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. In een huiselijke sfeer worden onze gasten omringd met palliatieve zorg van de best mogelijk kwaliteit omringd door professionals en vrijwilligers, bijgestaan door hun naasten. “Op deze manier kan kwaliteit van leven aan de dagen toegevoegd worden, als er geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Het realiseren van het hospice vraagt de nodige tijd en energie, maar we komen langzaam vooruit. De komst van een hospice is een belangrijke wens van veel inwoners”, aldus het bestuur van de stichting Hospice Ommen.

Piet Hein landhuis

Het bestuur heeft vorige maand een bod gedaan op het te koop staande landhuis Piet Hein aan de Zeesserweg in Ommen. In het beoogde pand moet de hospice komen. Een definitieve aankoop wordt eind dit jaar verwacht. Mocht de bieding op het Piet Hein huis positief uitvallen, dan zijn door het bestuur van de stichting Hospice Ommen nog wel wat uitdagingen te overwinnen. De grootste hobbel is de financiering. De stichting Hospice Ommen heeft – als ze eigenaar wordt – concrete plannen om nieuwbouw te realiseren met vier kamers, eventueel uit te breiden tot zes kamers. De nieuwbouw wordt geschat op ongeveer €2,5 miljoen euro. Het restaureren en renoveren van het Piet Hein landhuis kost minimaal 750.000 euro en de inrichting en herstel van de tuin wordt zeer voorzichtig geschat op 250.000 euro. Financieel is er nog een groot verschil tussen de begroting en toegezegde financiële middelen.

Informatie

Wie meer wil weten over het hospice in Ommen of wil weten hoe de stichting geholpen kan worden kan meer informatie vinden op de website http://www.hospiceommen.nl

  • Bron: Harry Woertink