Afvaart ‘Titanic’ nadert

HARDENBERG - Op vrijdag 1 november is het zover: dan vaart de wereldberoemde ‘Titanic’ af in theater De Voorveghter in Hardenberg in de vorm van ‘Titanic, de Musical’, uitgevoerd door muziektheater VAKK. Op dit moment wordt in de oefenloods in Hardenberg nog steeds met man en macht gewerkt om een prachtige en indrukwekkende première neer te zetten.

Het verhaal

Nee: de musical is niet het verhaal van Jack en Rose uit de bekende film. De hoofdrol is in de musical weggelegd voor het indrukwekkende oceaanschip zelf, waarop in 1912 maar liefst 2200 mensen meegingen, op weg naar Amerika. Na vier dagen kwam het schip in botsing met een ijsberg en zonk in amper drie uur tijd. Wie kent dit legendarische verhaal niet?

Bemanning en passagiers

In ‘Titanic, de Musical’ ontmoeten we de kapitein, de architect, de reder, de stoker, de marconist en vele anderen. We worden meegenomen in de verhalen van personages uit die tijd uit diverse standen, die enorm hebben uitgezien naar hun avontuur op de ‘Titanic’: het prachtige schip dat onzinkbaar leek…

De aankleding

Dankzij het prachtige, imposante decor, vervaardigd door de eigen decorploeg, wanen we ons werkelijk aan boord van de ‘Titanic’. De kleding, rekwisieten en lichteffecten zorgen voor een sfeer die hoort bij het begin van de vorige eeuw. De geweldige zang en de conversaties van zowel solisten als het ensemble, waaronder ook kinderen, maken het af.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de voorstellingen op 1 november om 20.15 uur, 2 november om 20.15 uur en 3 november om 14.00 uur gaat hard: daaruit blijkt dat veel mensen ‘iets’ met de ‘Titanic’ hebben en ‘Titanic, de Musical’ niet willen missen! Kijk voor de laatste kaarten op www.voorveghter.nl.

  • Bron: Muziektheatergroep VAKK