Robin Borger viel prima in tegen Zwartemeerse Boys

ZWARTEMEER – USV heeft de smaak van winnen goed te pakken. In Zwartemeer, vlakbij de grens met Duitsland, boekte het team van coach Mathijs van Faassen haar vierde zege op rij.

Een knappe prestatie maar de USV’ers hadden daar ook nog wat recht te zetten. In het afgelopen seizoen werd er namelijk een 5-2 nederlaag geleden. Vanaf de eerste minuut nam USV het heft in handen en kwam Zwartemeerse Boys maar sporadisch over de middenlijn. Tot grote daden richting de boomlange doelman Lars Kievit leidde dit echter niet. Vaak strandden de goed opgezette acties voor het strafschopgebied van de thuisploeg. Daar kwam enige verandering in toen de uitblinkende Stan Scholten in de 26e minuut vanaf zo’n 20 meter een enorme pegel losliet die maar net over het doel van Zwartemeerse Boys zeilde. Vijf minuten voor rust was het wel raak. Ian Vlierman’s schot werd in eerste instantie door Kievit gekeerd maar in de rebound was Niek Ekkelenkamp er als de kippen bij om de bal in het net te schuiven, 0-1.

Na de pauze kwam Robin Borger in de ploeg voor de geblesseerde Jort Kouwen. Maria Kiers, coach van Zwartemeerse Boys, had hoogstwaarschijnlijk in de rust zijn spelers meegegeven wat strakker de duels in te gaan en dat was ook duidelijk zichtbaar. Arbiter Hut had dan ook de handen vol om het duel in goede banen te leiden. Ian Vlierman was in de 68e minuut het eerste slachtoffer. Hij moest het veld verlaten en werd vervangen door Timo Bijker. Zeven minuten later beging Jelle Walda een overtreding op Leon Kooiker en kon hierna met een tweede gele kaart op zak vertrekken. Max Schaeffer mocht hierna, na lang blessureleed, weer zijn opwachting in de blauwwitte formatie maken en verving de moegestreden Mark Boerman. In de 82e minuut werd het lot van Zwartemeerse Boys definitief beslecht toen Robin Borger met een prima pass Timo Bijker in stelling bracht. Met een knappe solo was Kievit kansloos op Bijker’s inzet, 0-2. In de slotminuten moest Nick Berens van Zwartemeerse Boys, na een pittige overtreding, met een rode kaart ook het veld verlaten. Aan de stand veranderde er niets meer en daarom konden de drie punten mee naar Nieuwleusen.

Zondag staat er voor USV alweer een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat het team op bezoek bij Schoonebeek. Op Sportpark de Gruinte wordt er om 14.00 uur afgetrapt.