Informatiebijeenkomst Hospice Ommen

OMMEN - Deze week is het de week van de palliatieve zorg. Daarom ook dat de Stichting Hospice Ommen belangstellenden wijst op de informatiebijeenkomst die de Stichting Hospice Ommen organiseert op donderdag 21 november in De Kern aan de Bouwstraat in Ommen. Van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt er uitleg gegeven over wat palliatieve zorg nu eigenlijk inhoudt en welke mogelijkheden er zijn om hier ondersteuning bij te krijgen. Er zijn een drietal sprekers uitgenodigd, die ieder vanuit hun eigen professionaliteit hun ervaring en kennis gaan delen over deze vorm van zorg. Aanwezig zijn Larissa Vonder- Scholten, wijkverpleegkundige/verpleegkundig specialist bij Buurtzorg Ommen, Monique Ratheiser, geestelijk verzorger/medewerker bij het Centrum voor Levensvragen en Riek Martens, bestuurslid van de stichting Hospice Ommen en voormalig coördinator van het Hospice in Raalte.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, wel wordt aanmelding vooraf op prijs gesteld. Dat kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Palliatieve zorg is de zorg en hulp voor mensen die niet meer kunnen genezen. Zij hebben lichamelijke zorg nodig, maar ook ondersteuning op sociaal gebied, psychische hulp en geestelijke verzorging. Het belangrijkste doel is ervoor zorgen dat mensen een zo goed en prettig mogelijk leven hebben.

  • Bron: Harry Woertink